L’Ajuntament ha dut a terme diferents inspeccions. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar dimecres passat que sancionarà quatre residències universitàries del districte, 13 al conjunt de la ciutat, per “oferir a través d’internet les habitacions tant a estudiants com a turistes”. És a dir, segons la posició del consistori, les residències, les noms de les quals el govern no va fer públiques, estarien fent il·legalment d’hotel.

Des del consistori recorden que aquestes residències només disposen de “permís exclusivament per a residència”. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar durant la seva compareixença davant dels mitjans que aquesta “oferta il·legal, desmesurada i descontrolada” està creant “problemes que impacten en el dia a dia de la gent”.

Pròximament el consistori dictarà a cada establiment l’ordre perquè deixin d’operar com a allotjament turístic i se’ls obrirà un expedient sancionador que podria suposar unes multes d’entre 30.000 i 600.000 euros. L’import de la sanció, segons ha detallat el consistori, “es graduarà en funció del guany econòmic que hagin pogut obtenir.” En paral·lel, Sanz va voler deixar clar que l’Ajuntament “no vol multar constantment, sinó que es compleixi la normativa”.

CRÍTIQUES DEL SECTOR
El propietari d’una residència que no està afectat per la sanció s’ha mostrat crític amb la mesura en declaracions a Línia Gràcia. Lamentat que “l’Ajuntament hauria de dialogar més amb el sector per buscar solucions” i recorda que “cada vegada vénen més universitaris i fan falta places”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram