Acte Flama Llengua Catalana

L’acte de renovació de la Flama de Llengua Catalana. Foto cedida

Per fer grans coses no sempre fa falta començar fent grans passos. Un exemple és el Club Excursionista de Gràcia (CEG), que es va fundar el 13 de gener del 1922 en un banc de la plaça de la Vila de Gràcia per tres joves: Josep Buch, Jaume Martorell i Agustí Sobrevia. Actualment, expliquen des de CEG, el club té més de 1.000 socis i, fa poc, va complir 100 anys. Concretament, va ser el passat 13 de gener, però l’augment de casos de la variant òmicron, afegeixen, va obligar ajornar alguns actes importants.

Un d’ells és la ‘Diada ’22’, que es farà el pròxim 1 d’abril. Tal com indiquen, durant aquesta es farà una trobada de socis, s’entregaran medalles als qui fa més de 25 anys que donen vida aquesta entitat i, després, es farà una celebració oberta al barri a partir d’actes de cultura popular. Això no és tot al voltant de les celebracions del centenari. A finals del passat febrer, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar la seu del CEG, situada al passatge de Mulet. I el mes de maig, apunten, tindrà lloc un esdeveniment que recordarà com també es poden fer excursions a Barcelona: ‘La Directa Tibidabo’, que consisteix a pujar des de la seu del CEG fins a la zona del parc d’atraccions.

Tornant al seu passat, també és important saber, tal com recalquen amb orgull, que l’entitat va ser un dels primers grups d’excursionistes en fer “grans recorreguts”, com el del Matagalls -Montserrat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram