Infografia: Aida Fonseca

La crisi econòmica està passant factura a quasi tothom. Òbviament, la població més desfavorida és la que ho està passant pitjor i, en aquest sentit, les persones immigrades són un dels sectors més colpejats. Aquest factor ha provocat la tornada de molts immigrants al seu país d’origen i, a la vegada, ha frenat l’arribada d’estrangers.

Així és com, per segon any consecutiu, ha disminuït el nombre d’immigrants que s’han allotjat a Barcelona. La població estrangera s’ha reduït un 2,3% (6.312 persones) vers l’any passat, passant de 284.632 a 278.320. Aquestes xifres, extretes de l’informe estadístic sobre la població estrangera demostren un canvi de tendència en els últims dos anys respecte als anys anteriors, durant els quals la població immigrant va anar augmentant proporcionalment.

ENCARA MENYS

Gràcia és un autèntic lloc d’acollida i espai de trobada, és cert, però el seu nombre d’immigrants no és el més elevat de la ciutat, ni molt menys. Hi viuen 17.851 persones estrangeres, quasi el 15% de tot el veïnat, el que el situa com el tercer districte amb menys immigrants, per darrere de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

És, al mateix temps, el districte en el qual la xifra d’immigrants ha caigut més respecte l’any passat. A dia 1 de gener d’enguany, hi viuen 1.131 estrangers menys que l’any passat, quan es fregava les 19.000 persones immigrades (18.982 concretament).

Segons el comissionat d’Immigració i diàleg intercultural, Daniel de Torres, aquesta reducció no és només un reflex de la crisi econòmica i també es pot llegir com el símbol de que “es consolida la dècada d’integració, deixant enrere la dècada d’acollida”. De Torres ha afegit que Barcelona està “davant d’un nou i important repte: gestionar aquesta diversitat i garantir la convivència entre els barcelonins”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram