Carbonell ha modernitzat la Fundació durant els seus dos mandats. Foto: Línia Gràcia

Carla Carbonell encara la seva vuitena i última Festa Major de Gràcia com a presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, ja que el seu segon mandat s’acaba entre l’abril i el maig de l’any que ve. En una conversa amb Línia Gràcia, Carbonell explica que arriba “una mica decebuda” a la festa d’aquest any perquè novament estarà condicionada per la pandèmia. “Feia mesos que treballàvem amb molta il·lusió perquè fos una festa normal, però no ho serà tant com volíem. No ens esperàvem una cinquena onada tan forta”, afirma.

Tot i això, Carbonell remarca la importància que considera que té enguany la Festa Major. “Hi ha gent que fa molt de temps que pateix per la feina, la salut… I necessita passar-s’ho bé”, diu. És per això que creu que, en moments complicats com l’actual, s’han de fer els sacrificis que calguin perquè la celebració gracienca més important de l’any tiri endavant. “Ens adaptem al que calgui perquè hi hem de ser i, a diferència de l’any passat, aquest any tindrem més presència al carrer, que és el que ens identifica”, remarca. En aquesta línia, destaca “l’esperit comunitari” que genera l’organització de la Festa Major, que considera que és una cosa “molt important”. “Només el fet de fer una mica de guarnit a casa ja entreté a molta gent”, afegeix.

Satisfacció personal

Tot i que no viurà la seva última festa tal com li hauria agradat, la presidenta de la Fundació és mostra satisfeta a l’hora de fer el balanç dels seus vuit anys al capdavant de la Festa Major. “Ha estat un privilegi. Poder presidir una celebració que m’estimo ha estat un honor. Personalment he après molt i m’agradaria pensar que la Fundació ara està una millor que quan vaig entrar”, diu.

“Durant aquests vuits anys, personalment he après moltes coses”, afirma Carbonell

Del seu llegat, destaca l’aposta feta per reforçar l’estructura interna de l’organització i per tenir una gestió més transparent per tal que els canvis de mandat es puguin fer de la millor manera possible. Això, a nivell organitzatiu, ja que l’altra qüestió de la qual es mostra molt satisfeta és haver aconseguit que la Festa Major tingui un perfil més diürn que fa uns anys. “Deixem una festa més potent de dia. En els últims anys el pic de visitants ha estat a la franja de les sis a les vuit de la tarda”, afirma. “Òbviament la nit és molt important, però hem diversificat”, afegeix. Tot plegat en un escenari que des de l’esclat de la pandèmia s’ha complicat, ja que l’impacte econòmic per a la Fundació, pel fet de gairebé no haver tingut Festa Major l’any passat i que aquest any tampoc sigui normal, és elevat. “Tenim un pressupost de supervivència i hem fet esforços interns molt importants”, explica Carbonell.

Tot això, juntament amb altres experiències, com l’organització del Bicentenari, que es va veure colpejat per l’atemptat de les Rambles, és el que s’emporta Carbonell en una motxilla que ha anat omplint els últims vuit anys i que, de ben segur, representa una etapa vital que no oblidarà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram