terrassa vila de gracia

Imatge d’arxiu

El Districte de Gràcia obligarà a principis de l’any que ve a tancar les botigues de venda d’alcohol i supermercats properes a les places més concorregudes, escurçarà l’horari de les terrasses d’aquestes places i reduirà la mida de les taules de les terrasses.

Les taules seran com a la resta de la ciutat, les botigues tancaran de 10 de la nit a 7 del matí i les terrasses tancaran a les 11 de la nit entre setmana i a les 12 de la nit els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Així, s’impulsen iniciatives per garantir la convivència, la seguretat i el manteniment de les places, establint dispositius específics en els mesos amb més presència de visitants al carrer.

Més espai públic

Les places del districte guanyaran més espai públic amb l’equiparació de les mides de les terrasses a les existents a la resta de la ciutat. La mida de cada terrassa es reduirà i els mòduls de cada taula passaran de ser de 1,5×2,0 metres a 1,5×1,5 metres.

Aquesta mesura està prevista que es porti a terme a principis d’any. En tot cas, l’espai resultant per aquest canvi permetrà encabir el mateix nombre de taules i cadires existents actualment. D’aquesta manera, es recupera més espai per a altres usos ciutadans i familiars al districte i a totes les places de Gràcia, que també es va veure reduït a conseqüència de l’aplicació de les mesures extraordinàries d’ampliació de terrasses a causa de la covid.

Implementació de les ZATHN

En la mateixa línia, per tenir cura del descans dels veïns i en el marc de les iniciatives portades a terme per la implantació de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN), el districte avançarà una hora el tancament dels establiments comercials que tenen una oferta orientada essencialment a productes de compra d’alimentació que es troben dins l’àmbit de les places de la Vila de Gràcia, del Diamant, Revolució, Virreina i Sol. Aquesta mesura és fruit de les converses realitzades amb tots els actors implicats i es porta a terme per raons d’ordre públic, convivència amb els veïns de les zones properes i per raó mediambiental per excés de soroll.

Es tracta d’establiments especialistes amb bodega, polivalents amb bodega i supermercats, que hauran d’estar tancats al públic i no podran portar a terme cap activitat de venda de les 10 de la nit a les 7 del matí.

Fomentar el civisme a les places de Gràcia

D’abril a octubre les terrasses hauran de tancar a les 11 de la nit entre setmana i a les 12 de la mitjanit divendres, dissabtes i vigílies de festiu. De novembre a març, els divendres, dissabtes i vigílies de festiu hauran de tancar a les 12 de la nit.

Una de les mesures principals mesures que es porta a terme des del districte és el pla de places, que s’impulsa per fomentar el civisme a les places de la Vila de Gràcia des de fa sis anys, i que inclou accions concretes per la reducció del soroll, la millora de la convivència i de la qualitat de l’espai públic i el reforç de la comunicació i el diàleg per promoure el civisme.