La sala del Teatre Lliure de Gràcia podria canviar de nom en homenatge a l’actriu catalana Anna Lizaran, qui va ajudar a aixecar l’emblemàtic espai cultural.

Uns dies després de la mort de la intèrpret, els companys de professió han llançat una iniciativa perquè la sala gracienca dugui el seu nom. I, de fet, aquest no és l’únic homenatge que la cultura catalana ha volgut retre a l’actriu.

El teatre que la va veure créixer professionalment, la Passió d’Esparraguera, també estudia posar el seu nom a una de les sales del teatre i ha organitzat una exposició fotogràfica que romandrà activa durant tot l’any.

FIGURA EMBLEMÀTICA

El Teatre Lliure, al que tants anys va estar professionalment vinculada, és un referent de la manera d’entendre el teatre a la ciutat de Barcelona.

“És el teatre entès com a servei públic i el dret democràtic d’accés a la cultura per a tots els ciutadans i ciutadanes. Moltes persones joves i grans de la nostra ciutat han gaudit o iniciat la seva afició al teatre de la mà de Lizaran i el Teatre Lliure”. Amb aquestes paraules l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, expressava el seu condol per la mort de Lizaran a qui considerava “un referent del teatre de qualitat i d’una manera d’entendre la cultura com a servei públic i d’accés universal per a tots els ciutadans”.

A parer de l’alcalde Trias, “si Barcelona és avui una ciutat important en el món del teatre és, sobretot, gràcies a persones com l’Anna Lizaran. La tenacitat, el treball i l’esforç de moltes persones compromeses èticament i estèticament amb el teatre de qualitat com l’Anna Lizaran, van promoure a la nostra ciutat, un moment d’efervescència teatral molt creativa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram