Les places de la vila formen part de les “zones saturades”. Foto: Arxiu

El nou pla d’usos del districte que impulsa l’equip del regidor Eloi Badia ja ha començat a caminar. Després de gairebé dos anys de procés participatiu, el ple de la setmana passada va tirar endavant el primer tràmit -que el Districte informi favorablement del document- per a l’aprovació del pla, que aposta per fer més restrictiva l’obertura de bars i restaurants a les zones on hi ha més saturació.

Així doncs, el nou pla regulador contempla que a la part centra de la Vila, on hi ha les places de la Vila, la Revolució, Sol, Virreina i Diamant i els carrers Astúries, Bruniquer i Terol -la denominada zona saturada-, no es podran obrir nous bars i restaurants encara que en tanquin. El pla també aposta per restringir l’obertura de residències o “allotjaments col·lectius susceptibles de ser utilitzats com a allotjaments turístics” a la Vila, al Camp d’en Grassot i l’entorn del Park Güell. També queden vetats els albergs de joventut.

El document parla de la “zona de contenció”, on només es permetrà l’obertura de nous locals si prèviament n’hi ha que tanquin. Els carrers que formen part d’aquesta zona són Gran de Gràcia, els eixos de Pi i Margall i Escorial, Camp d’en Grassot i Gràcia Nova. A la resta de zones, batejades com a “genèriques”, el pla permet donar noves llicències, tot i que s’haurà de tenir en compte que no superin els límits que cada zona, per les seves característiques, pot absorbir. Un altre canvi important és que el nou pla d’usos, que ara ha de passar per comissió i pel plenari, és la previsió d’augmentar les inspeccions per revocar les llicències.

NO HI HAURÀ NOUS HOTELS
D’altra banda, ahir l’Ajuntament va presentar de forma inicial el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), que preveu que a Gràcia no es podran obrir nous hotels encara que en tanquin de vells.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram