Eloi Badia

La cessió del local per part del Districte es va fer el 2017. Ariadna Coma/ACN

El regidor Eloi Badia i quatre funcionaris del districte hauran de declarar com a investigats per suposadament haver cedit de manera irregular als joves del Casal Popular Tres Lliris un local del carrer Nil Fabra, segons ha publicat El País. Pel que fa a la investigació, l’Ajuntament ha explicat que va adequar el local a la normativa i, el 2017, va subscriure una cessió d’usos amb l’entitat juvenil per fer realitat el seu casal de joves, donant resposta a una demanda històrica de les entitats juvenils del barri de tenir un casal de gestió autònoma.

El consistori, a més, ha assegurat que durant aquest temps ha pres mesures i ha vetllat sempre per garantir la convivència amb els veïns. Però, segons una querella d’una comunitat de veïns del carrer Torrent de l’Olla, a la qual ha tingut accés El País, el local està “okupat” i els joves han provocat diversos problemes de convivència.

Antiga comissaria

La querella es dirigeix ​​contra responsables del districte de Gràcia i de l’Institut Municipal d’Habitatge per al conveni de cessió d’usos signat el setembre del 2017 i renovat diverses vegades. El local està situat a l’antiga comissaria de la Policia Nacional de Lesseps que és de titularitat municipal. I, en aquest sentit, els veïns defensen que, d’acord amb la llei, l’adjudicació d’un bé d’aquestes característiques s’ha de fer a través d’una subhasta o un concurs, però mai directament.

Les citacions per declarar s’han produït poc temps després que s’esclarís el futur del Tres Lliris. El passat 7 d’abril la Comissió de Govern va aprovar el conveni per renovar, per quatre anys més, la cessió d’usos que havia permès al casal organitzar activitats i oferir a la Vila de Gràcia un espai de trobada, entre altres.