escola Teixidores

Protestes de l’AFA de l’escola Teixidores. Foto: Twitter (@xavisantiago)

El Govern de la Generalitat va aprovar el 18 d’octubre la construcció de sis nous centres educatius, entre els quals hi ha l’institut escola Teixidores de Gràcia. La nova construcció arrossega polèmica al darrere des que es va anunciar el solar on es pretén fer.

I és que l’AFA de l’escola ja fa mesos que es manifesta en contra de la ubicació definitiva al solar on hi ha l’Hospital Evangèlic. La contaminació acústica i atmosfèrica que rodejaria l’edifici, a més de les poques estones de sol que tindria l’equipament en estar entre dos edificis de 12 plantes cadascun, són els principals motius de la petició de buscar un altre lloc. A més, l’escola seria de pocs més de 2.000 metres quadrats, un espai massa petit, segons les famílies, per la quantitat d’alumnes que ha d’acollir. Jordi Pascual, membre de l’AFA, afirma que si es fa “seria l’escola-institut més densa de Catalunya”.

Sobre l’aprovació del Govern, Pascual explica que n’estaven al corrent, però que l’administració els ha dit que “estan buscant alternatives, però han aprovat el pressupost per una qüestió burocràtica”. Afirma que al novembre estan convocats perquè els donin una resposta definitiva sobre si es construirà a un solar diferent del previst. En aquest sentit, des de l’AFA afirmen que volen creure’s el que els diuen, però no se’n “refien del tot”.