terrassa vila de gracia

Les terrasses de la Vila de Gràcia hauran de tancar una hora abans a partir d’ara. Foto: ACN Aina Martí

Des d’ahir a la nit les terrasses de la plaça Vila de Gràcia i del Diamant estan obligades a tancar una hora abans. Un decret de l’Ajuntament ha forçat la reducció de l’horari després de comprovar que hi havia un excés de soroll, tal com denunciaven els veïns. El consistori va instal·lar sonòmetres que van confirmar les queixes. La mesura també s’aplicarà a les places del Sol, de la Virreina i de la Revolució.

El nou horari limita el servei de terrassa fins a les 23 h de diumenge a dijous i fins a les 12 de la nit els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, entre els mesos d’abril i octubre. Durant la resta de l’any la norma només afectarà els caps de setmana i vigílies de festiu.

Com a compensació per la reducció de l’horari, l’Ajuntament permetrà als establiments afectats ampliar dues taules per local a partir de les 20 h.

El Gremi de Restauració ha advertit que la mesura “perjudicarà els restauradors” i ha acusat l’Ajuntament de “trencar la seva paraula”, perquè s’havien compromès a no modificar horaris, segons diu l’entitat. A més, el gremi posa en dubte les sonometries realitzades, que són el principal argument per aplicar la nova normativa.

La FAVB s’ha mostrat a favor de la mesura i ha demanat que s’ampliï a altres barris on els veïns pateixen problemes similars. També ha tret ferro a les queixes del Gremi de Restauració perquè la reducció només afectarà en punts molt específics i on es generen molèsties evidents per als veïns.

Activitats matinals a les places

A petició de Junts per Catalunya Gràcia, l’Ajuntament ha aprovat que les places del districte acollin activitats matinals per a gent gran, amb la finalitat d’afavorir l’exercici físic, la memòria, les capacitats cognitives i la sociabilitat. Berta Carnicer, consellera de Junts, ho justificava així: “per un envelliment actiu és bàsic, a banda de l’exercici físic, una bona salut emocional que passa per establir relacions socials ”

El govern municipal ha acceptat un altre prec de Junts i elaborarà un informe tècnic que concretarà l’adequació de l’espai, la planificació de les obres i la data d’entrega del nou local que es cedirà al rebost solidari de Gràcia Participa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram