Una imatge recent de Raimundo Viejo. Foto: Arxiu

Els veïns de Gràcia ja saben qui els governarà els pròxims quatre anys. La nova alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, va firmar dissabte passat el decret que va definir l’estructura política i executiva del consistori, que va establir que Raimundo Viejo sigui el nou regidor del Districte.

L’elecció de Viejo es va produir després d’una sèrie de moviments que van acabar modificant l’esquema que Colau havia dissenyat en un principi. Si en un primer moment es va parlar que el regidor del Districte podia ser Gerardo Pisarello, posteriorment l’opció que semblava més ben col·locada era la de Laura Pérez, que va acabar sent destinada a les Corts. Finalment l’elecció va recaure en la figura de Viejo, que també havia sonat per Sants-Montjuïc.

PROFESSOR UNIVERSITARI
Viejo, nascut a Vigo l’any 1969, és professor universitari i actualment dóna classes de Teories del Nacionalisme; Moviments Socials i Polítiques Alternatives i Política Comparada a la Universitat de Girona com a professor associat. Anteriorment també havia estat professor a les universitats de New Haven, Chicago, Lausanne, Compostel·la i a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Pompeu Fabra.

Membre de Podemos, on s’ocupa d’‘Innovació Democràtica i Política Europea’, Viejo és un dels principals referents ideològics de Barcelona en Comú, fet que en el seu moment va permetre estrènyer els llaços entre la formació que lidera Pablo Iglesias i la plataforma llavors anomenada Guanyem.

L’actual professor de la Universitat de Girona, que en el seu moment també va formar part del moviment del 15M, també ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen el premi d’assaig ‘Principis de la Ciutat’, la compilació ‘Les raons dels indignats’ o ‘La Dansa de Medusa’.

A partir d’ara caldrà veure si el seu perfil teòric es converteix en un actiu per gestionar un districte que en els darrers mesos ha estat marcat per la polèmica pel nou Pla d’Usos i pel creixement del nombre d’hotels.

Les promeses de la campanya i els reptes de govern

Al nou govern municipal aviat li arribarà l’hora de començar a intentar implementar les propostes que va fer per a Gràcia durant la campanya electoral.

No li serà fàcil, ja que haurà de buscar pactes amb altres formacions, i també haurà de lidiar amb diverses patates calentes, com ara el nou Pla d’Usos i decidir què passarà finalment amb els hotels del Deutsche Bank i de Henkel. En el primer cas tot sembla indicar que l’hotel pot quedar paral·litzat, ja que en l’últim moment del passat mandat l’alcalde Trias va apostar per aparcar la qüestió i Colau ja va deixar clar que paralitzaria el projecte. En el cas del de l’edifici Henkel, el futur és més incert i caldrà esperar com evoluciona tot plegat.

D’altra banda, el nou govern haurà d’intentar tirar endavant les promeses que va fer durant la campanya. Entre aquestes destaquen la “d’elaborar un pla d’equipaments”, “potenciar el corredor i els espais verds de Collserola”, “fomentar el comerç de proximitat”, “reduir els impactes negatius del turisme” i altres promeses específiques per a cada barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram