El Coll, un dels barris beneficiats per la Llei de Barris. Foto: Ajuntament

La Llei de Barris impulsada pel primer govern tripartit durant el seu pas per la Generalitat va incloure el barri del Coll entre les seves zones d’actuació. Ara, després del seu inici l’any 2007, s’han completat el 100% de les intervencions previstes, de les quals la meitat han estat cofinançades per la Generalitat.

Els objectius d’aquests vuit anys d’inversions han estat impulsar accions urbanístiques, econòmiques i socials per tal d’intentar millorar la cohesió veïnal, la mobilitat i crear més espais de trobada per a la gent en un barri amb una orografia complicada.

La inversió, de 15 milions d’euros, ha permès la instal·lació d’escales mecàniques als carrers de Jaume Cabrera i Móra la Nova, la urbanització del carrer Portell, la construcció de la nova plaça Laguna Lanao, la recuperació de la Finca Sansalvador, l’obra inacabada de Josep Maria Jujol, l’adequació de la Finca Turull, que ara té un espai amb 16 parcel·les d’horts urbans per a la gent gran, una aula ambiental i un bosc per passejar-hi, o la creació dels projectes socials Radars i Benvingudes al Barri.

Finalment, un altre punt on s’han produït canvis ha estat a la Font-Rúbia gràcies a la recuperació per a la memòria popular d’aquest espai.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram