Més de vint colles van participar a la desfilada de Sant Medir

Catifa de colors feta per embolcalls de caramels de diferents gustos. Així és com desperta Gràcia després de Sant Medir. Una data ben senyalada a l’agenda de qualsevol gracienc.

Enguany van ser un total de 44 les tonelades de caramels que van repartir les 26 colles participants a la cercavila arreu del Districte, les mateixes que en l’edició passada.

Qui tampoc es va voler perdre l’esmentada i festiva cita van ser l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la regidora de Gràcia, Maite Fandos, juntament amb el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. Tots van assistir a la missa de matí que va tenir lloc a l’ermita de Sant Medir, el patró de la jornada festiva.

LA DIADA

26 són les colles que han participat enguany a la desfilada. La Colla la Humorística de Sant Medir, per commemorar els seus primers cent anys de vida al Districte, va ser l’encarregada de portar la bandera de la Federació de Colles de Sant Medir, la que encapçala tota la passejada.

La jornada s’iniciava amb la ja habitual passejada matinera que finalitza a la seu del districte, a la plaça de la Vila, on hi havia les autoritats del Districte i la ciutat.

Un cap de setmana de disbauxa conjunta però també en petit comitè. Nombrosos han estat els dinars i sopars d’associacions veïnals i festes de carrers, les que han tingut lloc al llarg del cap de setmana al Districte.

LA CERCAVILA

El punt de trobada era clar. Des de la confluència entre els carrers Nil i Fabra amb Gran de Gràcia les més de vint colles van iniciar la gran desfilada. La cercavila que il·lusiona als més petits, tot omplint bosses de caramels i als més grans, que recorden quan ells les omplien.

PROJECTE LLEPOLIA

És una productora jove però amb ganes de fer coses i fer-les bé. El projecte Llepolia té l’objectiu de crear un document audiovisual on es relati, amb imatges d’avui i d’ahir, la història i llegenda de Sant Medir.

Al llarg del passat cap de setmana els impulsors del projecte van aprofitar per rodar el que serà el fil conductor del film.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram