noia amb un mòbil

Foto: Freepik

El 81% dels joves d’entre 14 i 35 anys pateixen nomofòbia, és a dir, la por d’estar sense el telèfon mòbil, segons un informe de la Universitat Oberta de Catalunya. Tot i que no pot considerar-se en cap cas una malaltia, sí que pot ser una font de possibles trastorns i problemes, com la falta de concentració, l’ansietat o la por de sentir-se sol.

Segons els experts consultats per l’informe, els resultats apunten que un 70% dels joves d’aquesta franja d’edat fan servir el telèfon mòbil com a principal eina de lectura de continguts digitals i això els fa més propensos a divagacions mentals, en comparació amb l’ús del paper, que permet una millor concentració. L’estudi assenyala que precisament els joves que més problemes tenen per concentrar-se són els que prefereixen els continguts en format vídeo per descobrir o aclarir conceptes durant la seva formació.

L’estudi evidencia la pèrdua d’eficiència que pot suposar la multitasca i alerta que en un entorn d’informació sobreabundant només poden prosperar les organitzacions capaces de captar l’atenció dels usuaris.

5 problemes que causa la nomofòbia

  • La capacitat d’atenció dels humans ha baixat dels 12 als 8,2 segons en prop de quinze anys
  • El 20% dels joves d’entre 14 i 35 anys presenten símptomes d’insomni a conseqüència de l’ús dels mòbils
  • Entorn del 40% dels joves consultats asseguren que es connecten a l’smartphone per no sentir-se sols
  • Un de cada tres entrevistats vol ser influenciador i un de cada cinc, videojugador professional
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram