Els escapulats van meréixer més, però ja han de pensar en el curs que ve. Foto: Àngel Garreta / CEE

Un excel·lent Europa va caure a la semifinal del play-off exprés contra el Terrassa (1-0) diumenge passat a Badalona en un partit en el qual els de David Vilajoana van meréixer més però van pagar cara la manca d’encert.

Els escapulats afrontaven el matx sabent que només el triomf els classificava per a la final (ja que les normes del play-off dictaven que en cas d’empat passava de ronda l’equip amb millor classificació) i van demostrar una ambició enorme des del xiulet inicial. De fet, la localització de la pilota en el tram inicial del matx va estar gairebé en tot moment en terreny vallesà i l’Europa va picar quatre córners en els primers sis minuts.

L’equip veuria com el Terrassa recuperaria terreny amb el transcurs dels minuts, però l’ocasió més clara del primer temps també va ser escapulada; un xut creuat de Joel Jorquera, després d’una falta servida mentre la defensa vallesana estava preparant-se, va haver de ser salvat sobre la línia, ja que el porter Jose Ortega no hauria pogut fer res per aturar la rematada.

Però després del descans, en el minut 2 del segon temps, l’Europa encaixaria l’únic gol del partit i de l’eliminatòria. Un córner servit des de la banda esquerra de l’atac del Terrassa va trobar, enmig d’un exèrcit de cossos, el cap de Sergi Arranz. Marc Priego no podria fer res per aturar la pentinada del punta de Figueres. El guió del partit, doncs, havia canviat totalment, ja que els de Vilajoana necessitaven dos gols i no encaixar-ne cap més.

Menys d’un quart d’hora després, els escapulats tindrien la millor ocasió per empatar; David Jiménez va centrar des de l’extrem dret, Joel Jorquera no va rematar per poc i la pilota va tornar a Jiménez, qui va assistir Jordi Cano, tot sol al segon pal. La rematada del davanter, creuada i en semierrada, va sortir fregant el pas de la porteria vermella.

La recta final del partit seria un atac constant de l’Europa que, amb més o menys encert, acabaria estavellant-se contra la cada cop més poblada, ordenada i replegada defensa terrassenca. L’ascens a la categoria de bronze del futbol espanyol, doncs, haurà d’esperar com a mínim un curs.

HORITZÓ 2021
Per altra banda, després del partit, el president Víctor Martínez va confirmar a Betevé que la seva intenció és presentar-se a la reelecció en els comicis que se celebraran l’any que ve.

D’aquesta manera, els socis de l’Europa tindran, com a mínim, dues opcions a l’hora de passar per les urnes, ja que des del passat mes de maig es coneix la precandidatura de David Prats, qui ja ha presentat alguns dels noms que l’acompanyaran, com el de l’exfutbolista Javi Sánchez.