Bandera LGTBI

Foto: Alexander Grey/Unsplash

L’Associació de Famílies LGTBI organitza, durant aquest mes de març, la setena jornada de formació per a famílies del col·lectiu. Al llarg de diferents xerrades i debats s’aprofundeix en diverses situacions que es troben les famílies LGTBI+ en la seva quotidianitat. L’objectiu és donar eines i aprendre estratègies per crear espais cada vegada més inclusius i promoure una criança respectuosa amb la diversitat familiar.

Sota el títol Famílies LGTBI+ fora de l’armari: reptes i dificultats, algunes de les qüestions que es plantegen durant la jornada són les següents: “Quantes situacions peculiars ens trobem les famílies LGTBI+ quan tenim criatures?”; “quantes vegades hem de sortir de l’armari per explicar a la resta el nostre model familiar?”; “com introduïm la diversitat a les escoles?” o “podem tenir problemes si decidim viatjar a altres països?”.

El programa d’activitats compta amb ponents com ara Katy Pallàs, Vicent Borràs, Quim Juncosa, Lídia Sánchez, Isa Fernández o Julio Rodríguez.

Les temàtiques que es tracten van des de les coses que cal tenir en compte per involucrar i introduir la diversitat familiar LGTBI+ a les escoles fins a eines i experiències de la criança en la diversitat. Altres temes són la mobilitat, els viatges i els canvis de residència de les famílies LGTBI+ o el vincle i el rebuig en l’adolescència amb les famílies adoptives i acollidores.

L’Associació de Famílies LGTBI organitza una jornada de formació per a famílies del col·lectiu

Tot plegat pretén ser un espai on les famílies LGTBI+ puguin trobar respostes, solucions i suport, establint vincles entre elles i amb persones i professionals amb una àmplia visió de la temàtica.

Les activitats, a més, disposen de servei de monitoratge infantil per tal que les famílies puguin participar dels debats i les xerrades sense preocupacions.

L’Associació de Famílies LGTBI és una entitat declarada d’utilitat pública amb seu al Centre LGTBI de Barcelona. La seva missió és promoure la normalització de les famílies LGTBI+ en tots els àmbits de la societat, així com treballar per la igualtat plena de drets i obligacions entre els diferents tipus de famílies i els seus infants.

Així mateix, un dels seus objectius és crear un espai segur on proporcionar acollida, reconeixement com a família, informació, formació, apoderament i suport mutu a totes les persones que l’integren.

De fet, una de les seves tasques més importants és la d’informació i assessorament a famílies LGTBI+, especialment a aquelles que comencen un procés de formació o ampliació de la família. A l’Associació de Famílies LGTBI els ofereixen detalls sobre els aspectes legals que es poden trobar i vetllen pels drets de les famílies i dels menors implicats en tots els seus processos i actuacions.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram