Refugi antiaeri Barcelona

Foto: Ajuntament

El Centre Cívic La Sedeta exhibeix entre el 6 i el 29 de maig el projecte de la fotògrafa i periodista Ana Sánchez i l’historiador Xavier Domènech sobre els refugis antiaeris de la ciutat. Batejat amb el nom de 1.322. Refugis antiaeris de Barcelona, a la Sedeta s’hi exposa una versió reduïda.

El projecte de Sánchez i Domènech neix per commemorar el 85è aniversari del bombardeig més mortífer que Barcelona va patir durant la Guerra Civil, que va tenir lloc durant els dies 16, 17 i 18 de març del 1938. El recull d’imatges és fruit de la investigació que la fotògrafa va fer per 400 dels 1.322 refugis documentats i mostra la gran varietat d’espais i objectes trobats que en el seu moment van servir per crear una ciutat sota la ciutat i que, actualment, continuen sent testimoni d’una solidaritat i resistència que va salvar milers de vides.

La Sedeta acull una mostra fotogràfica sobre la història dels refugis antiaeris que hi ha repartits per la ciutat

El programa sobre aquesta exposició també inclou la xerrada Els refugis antiaeris de Barcelona: de la Guerra Civil al Bliz per donar context a la mostra, que el dia 14 protagonitzen Sánchez, Domènech i el periodista David Fernàndez. I, per acabar de completar el cicle, el 25 de maig s’organitza una visita guiada al refugi antiaeri de la plaça del Diamant, que anirà a càrrec del Taller d’Història de Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram