Màscara festival Enfocats

Foto: Joanna Chichelnitzky/Fotomovimiento

El Festival Enfocats de fotografia és la insígnia del Centre Cívic Pati Llimona del Raval, i enguany arriba a la seva 14a edició. Ho fa amb l’objectiu d’alertar, tal com expliquen des de la mateixa organització, “d’un tema urgent: la crisi ambiental”. L’estrena va tenir lloc el passat 25 d’abril i s’allargarà fins al 15 de juny.

I res millor per llançar aquest avís que una imatge potent com és la que ha estat escollida com a fotografia oficial del certamen –obra de Joanna Chichelnitzky (Fotomovimiento)–, d’una de les protestes organitzades pel col·lectiu Eixample Respira per denunciar la contaminació de l’aire que pateix aquest districte de la ciutat.

Quatre itineraris

L’Enfocats 2024 està dividit en quatre itineraris: pràctiques sostenibles; ciutat i zones de sacrifici; mars i oceans i hort urbà. En el marc de cada temàtica s’organitzaran diferents activitats, com ara una sessió de hacktivisme climàtic, la ruta Adaptació climàtica urbana o la xerrada La importància dels oceans: problemàtica i solucions.

Sis exposicions

Pel que fa a les exposicions, el festival en programa sis: El Clima en vaga (Fotomovimiento); Sant Adrià i Barcelona, zones de sacrifici ambiental (El Periódico i Felipe Garibello); Primary Ocean (Ruido Photo); Crònica d’un miratge (Àngel García i Laura Millan); Por mi futuro (La Europa del Aborigen) i una exposició col·lectiva a La Bonne. Totes elles, amb un mateix patró: alertar sobre la gravetat del canvi climàtic que estem vivint i ajudar a fer visibles unes repercussions que ja patim. En són exemples l’increment de la temperatura global, l’augment de les inundacions, la sequera i la crescuda del nivell del mar, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram