600 anys gegants logo

Foto: Coordinadora Geganters Barcelona

Aquest 2024 es commemoren els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món, que va aparèixer al Llibre de les Solemnitats de Barcelona, que inclou una explicació sobre la presència municipal a la processó del Corpus del 1424.

Per tal de celebrar aquesta efemèride històrica s’han programat un seguit d’activitats, que inclouen una exposició itinerant que repassa la història gegantera de la ciutat a través de fotografies actuals i històriques, acompanyades d’un text que resumeix els moments àlgids d’aquests sis segles. També permet repassar les dates més destacades a partir d’un fris cronològic que compara les fites de la ciutat amb les fites geganteres. Fins al 12 d’abril es pot visitar a l’Espai Mercè Sala (estació de metro Diagonal) i fins al 30 d’abril a l’Ateneu el Poblet, al barri de la Sagrada Família. És una molt bona oportunitat per conèixer de prop la història d’un dels grans tresors de la cultura popular barcelonina.

Una exposició fotogràfica itinerant repassa la història gegantera de la ciutat i els seus moments àlgids

En paral·lel, el 28 d’abril es farà el primer gran acte de la celebració dels 600 anys amb la Trobada Nacional de Gegants, que reunirà un total de 230 colles geganteres a l’Arc de Triomf. Els gegants barcelonins encapçalaran la commemoració, ja que el Corpus d’enguany també suposa els 600 anys del Gegant de la Ciutat de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram