Interior comerç Barcelona

Foto: Ajuntament

Després de dos anys de restriccions ocasionades per la pandèmia, la direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament ha reprès la celebració del Premi Comerç de Barcelona, unificat amb el Premi Mercats de Barcelona. Enguany arribaran a la seva 23a edició i tenen la finalitat de premiar les millors botigues i iniciatives comercials de la ciutat.

Els guardons d’aquesta edició consten de sis modalitats diferents i una menció especial a l’esforç i la resiliència del comerç de proximitat durant la pandèmia. Per la seva banda, la modalitat Premi Mercats de Barcelona ‘Jordi Maymó’ consta de dues subcategories: el premi a la millor iniciativa individual d’una parada i el premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal.

Pel que fa a la resta de categories, es mantenen les sis tradicionals, que són les següents: el premi al comerç innovador de l’any, el premi al comerç de proximitat, el premi Albert González a la promoció del comerç de la ciutat, el premi al comerç sostenible, el premi al comerç emblemàtic i la menció especial que reconeix la resistència i l’esforç dels botiguers durant la pandèmia. Amb tot, les candidatures per optar als premis es poden presentar fins al 12 de juliol.

Un pilar de la ciutat

Sigui com sigui, el sector del comerç a Barcelona mostra una àmplia oferta comercial i associativa, a través de les associacions de botiguers i els eixos comercials. Aquesta implicació representa una font de riquesa per a la ciutat i és un eix vertebrador del dia a dia dels barris, ja que els comerços oberts donen vida als carrers.

Des del consistori apunten que, durant els darrers anys, el comerç de proximitat ha continuat demostrant que és “un dels actors clau de la ciutat”, perquè treballa per “enfortir” els barris i atendre els veïns i veïnes. A més, destaca la seva voluntat adaptativa en el marc del món digital, cada cop més present en la vida del consumidor i que ha canviat els hàbits de compra.

Per altra banda, i pel que fa als dos anys de pandèmia, el consistori destaca que les botigues de proximitat han estat “solidàries” amb el veïnat, cosa que evidencia que són “part fonamental” de la vida de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram