Sergio Moral

Sergio Moral (Eix Comercial Nou Eixample)

L’Eix Comercial Nou Eixample és l’única associació de comerç en actiu a l’Esquerra de l’Eixample. Sergio Moral, propietari d’una botiga d’informàtica, n’és des de fa prop de catorze anys el seu president.

Com diries que ha canviat el barri en aquests últims anys?
La zona ha envellit molt a nivell de població, i això es nota en el consum. El comerç de proximitat s’està perdent i cada cop hi ha més empreses i menys autònoms.

El projecte dels Eixos Verds i les Superilles pot ajudar a reactivar el comerç?
Tenim molts dubtes i moltes pors amb això. Aquest pla suposarà un canvi en la mobilitat i no sabem fins a quin punt ens pot afectar en la nostra feina del dia a dia. Ara per ara la nostra posició al respecte és negativa, però és una aposta política i ens hi adaptarem.

Com s’ha viscut el coronavirus entre els membres de l’Eix?
La pandèmia ha estat dramàtica. En els últims dos anys hem perdut la meitat dels socis. Molts han tancat, altres han avançat la jubilació i alguns han marxat a zones amb lloguers més assequibles que l’Eixample.

T’has plantejat marxar?
Marxaré en el moment que no sigui rendible estar aquí. Al final això és un negoci. Però en aquest barri som molt resilients. Si hem pogut aguantar una pandèmia, resistirem el que vingui.