Salva Vendrell

Salva Vendrell ha estat gairebé 7 anys al capdavant de Barcelona Comerç: Foto: Aina Martí/ACN

El fins ara president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha decidit deixar el seu lloc després de gairebé set anys al capdavant de l’entitat. Vendrell, que va assumir el càrrec el maig del 2016 en substitució de Vicenç Gasca, fa un pas al costat després d’haver estat nomenat president del Gremi de Restauració.

El relleu de Vendrell l’agafa ara Pròsper Puig, vicepresident primer de Barcelona Comerç. Puig ha estat nomenat president interí, a l’espera d’una trobada del patronat de l’entitat que es farà el 2 de febrer. Aquell dia serà el torn de ratificar Puig a la presidència o bé d’obrir un període de 15 dies durant el qual es podran presentar candidatures alternatives. Tot plegat dependrà de si durant la celebració del patronat apareix un altre candidat, però tot apunta que Puig serà finalment escollit nou president.

Puig, il·lusionat

Puig és mestre artesà alimentari i propietari de l’emblemàtica Cansaladeria Puig de Sant Andreu. Des de fa vuit anys és president de l’Eix de Sant Andreu i el 2016 va ser escollit vicepresident primer de Barcelona Comerç. Puig, a més, és president de la Federació Catalana de Carnissers Cansaladers i Xarcuters.

En declaracions a aquesta publicació remarca que primer de tot cal respectar els terminis i esperar a la decisió oficial del dia 2 de febrer. De totes maneres, afirma que, un cop Vendrell ha decidit assumir la presidència del Gremi de Restauració, el repte de liderar Barcelona Comerç és il·lusionant. De fet, si acaba sent així, diu que li agradaria seguir comptant amb el ja expresident, que seguirà a la junta executiva: “Hem fet un bon tàndem i m’agradaria que m’ajudés, sobretot ara que afrontem el gran repte de la capitalitat europea del comerç”. En paral·lel, remarca la importància de “sumar esforços” perquè “cal defensar el comerç de proximitat, ja que sovint és l’ase de tots els cops”.

Prosper Puig

Pròsper Puig és el nou president interí de Barcelona Comerç. Foto: Barcelona Comerç