enllumenat nadal

Foto: Ajuntament

En virtut del compromís global per estalviar energia, l’Ajuntament i les patronals del comerç i la restauració han acordat una reducció de 42 hores de l’enllumenat nadalenc a Barcelona. La regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, ha destacat que, “en el context de crisi energètica que estem vivint actualment, és essencial prendre mesures d’estalvi en l’enllumenat nadalenc, tenint en compte que aquesta iniciativa és molt necessària per al sector comercial, un dels que més està patint la crisi econòmica”.

Precisament, per intentar conciliar ambdós compromisos, amb l’estalvi i amb el comerç, Ballarín remarca que s’ha “apostat per mantenir l’enllumenat però reduir els horaris d’encesa, cosa que permet reduir el consum energètic i mantenir alhora l’esperit nadalenc als carrers”.

Paral·lelament, i també per contribuir a la causa, l’Ajuntament garanteix que el 100% de bombetes seran LED, que tenen un consum energètic inferior a l’habitual.

Encesa de llums

La campanya començarà el 24 de novembre a les 18.30 h i s’allargarà fins al 6 de gener. Els horaris d’encesa variaran segons el dia de la setmana. De diumenge a dijous s’encendran de 17.30 a 22 h. Divendres i dissabtes, de 17.30 a 23 h. El 31 de desembre i el 5 de gener, excepcionalment, l’horari s’allargarà fins a la 1 de la matinada. I el 24 de novembre, el dia de la inauguració, es mantindran enceses fins a les 24 h.

D’altra banda, el decret que contempla i regula aquesta reducció horària també condiciona el calendari i l’horari d’encesa a les possibles limitacions que es poguessin acordar des d’altres administracions públiques en cas d’emergència. Si això succeís, l’enllumenat de Barcelona es podria adaptar a les necessitats de forma automàtica.

L’Ajuntament també ha volgut recordar que, al marge dels llums instal·lats directament, el consistori finança el 75% de l’enllumenat que depèn de les associacions de veïns o comerciants. Les entitats que vulguin accedir a aquestes ajudes poden sol·licitar una subvenció o bé demanar al mateix Ajuntament que contracti i instal·li la il·luminació d’una zona determinada i abonar posteriorment el 25% de la factura corresponent a l’entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram