caixer

Foto: Ajuntament

Des d’aquest mes, quatre mercats de Barcelona disposen d’un caixer automàtic per als usuaris que necessitin treure o ingressar diners al seu compte corrent. Es tracta d’una prova pilot de l’Ajuntament per combatre la desertització bancària, és a dir, la manca de caixers als carrers de la ciutat, i s’emmarca en un pla més ambiciós que preveu la instal·lació, abans de finals d’aquest any, de 161 caixers repartits pel territori.

Els mercats són un dels espais escollits per ubicar-hi els caixers, per la seva proximitat als veïns i als punts de trobada comercials. De moment, s’ha activat la prova pilot en quatre equipaments: el del Besòs, el de Sants, La Llibertat i Sant Antoni. Durant un any es comprovarà el bon funcionament de la mesura i, si s’escau, s’ampliarà a altres emplaçaments.

La iniciativa és fruit d’un conveni entre l’Institut Municipal de Mercats i el Banc de Santander, que és qui aporta els terminals. Els aparells, a més, permeten l’ingrés d’efectiu als comerciants, que ja no hauran de sortir del mercat amb la recaptació a la butxaca. L’empresa també ha facilitat dispensadors que permeten el canvi de bitllets per monedes.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu de l’acord és que el 100% dels barris tinguin accés als serveis financers, ja que, ara mateix, un terç de les persones més grans de 75 anys no poden utilitzar la banca electrònica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram