Cartells promocionals a l’equipament. Foto: Twitter (@mllibertat)

Fomentar els productes de proximitat, ecològics i sostenibles. Aquests són alguns dels principals objectius del programa de Mercats Verds que l’Ajuntament vol impulsar a 25 mercats de la ciutat, tal com va anunciar l’alcaldessa, Ada Colau, en una conferència a Milà fa unes setmanes. De fet, el primer mercat de tota la ciutat que posa en marxa aquesta iniciativa és el de la Llibertat, que ahir va viure una festa de presentació amb la visita de les autoritats i activitats diverses relacionades amb la sosteniblitat i la gastronomia.

A l’acte de presentació de la campanya, que va tenir lloc durant el matí, hi van assistir el regidor del Districte, Eloi Badia; el regidor de Comerç, Agustí Colom; el gerent de l’Institut de Mercats, Jordi Torrades, i la presidenta de l’associació de paradistes del Mercat de la Llibertat, Maria Soler.

Després de la visita i l’acte protocol·lari, un cuiner va realitzar un espectacle de showcooking, on va cuinar una crema de carbassa i un pollastre amb bolets. Això sí, tot elaborat amb productes de proximitat dels comerciants del mercat.

Amb l’inici d’aquesta prova pilot s’espera reforçar la disponibilitat i els canals de distribució d’aquest tipus de productes al mercat gracienc. A més, segons l’Ajuntament, aquest és un pas més en l’estratègia “d’impulsar polítiques de sobirania alimentària que garanteixin el dret a l’alimentació i integrin les polítiques de salut, sostenibilitat i benestar social”. En aquesta línia, el consistori aposta per una perspectiva de l’alimentació que “involucri polítiques de salut i benestar social”.