Imatge virtual de com serà el nou mercat de l’Abaceria

Imatge virtual de com serà el nou mercat de l’Abaceria. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha aprovat el projecte definitiu del nou mercat de l’Abaceria. El consistori preveu licitar les obres abans d’acabar l’any per així poder-les adjudicar durant el primer trimestre de l’any que ve. Tot plegat, faria que les obres comencessin el segon trimestre del 2023. En total s’hi destinaran uns 25,7 milions d’euros, que són 3,7 més dels que es calculaven fa un any.

La definició del projecte definitiu ha estat una qüestió que s’ha anat endarrerint els últims anys i que ara sembla que es comença a encarrilar, però no ho farà lliure de polèmica. I és que hi ha una part del veïnat que fa temps que reclama que la reforma contempli més espais verds. Tant és així que la Plataforma d’Afectats per l’Abaceria ha recollit més de quatre mil signatures per evitar que el projecte definitiu s’aprovés. Des de l’Ajuntament afirmen que hi haurà un augment de l’espai verd “d’uns 1.500 metres quadrats”, ja que es farà una plaça semicoberta a la façana del carrer de la Mare de Déu dels Desemparats que estarà enjardinada.

En canvi, des de la plataforma veïnal afirmen que el consistori “ha tirat pel dret” sense tenir en compte les reivindicacions veïnals. Tot i això, diuen que continuaran lluitant “per aconseguir més zones verdes” i posen l’exemple de la lluita veïnal que ha aturat el trasllat de la carpa provisional del mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó.

Amb tot, el nou mercat tindrà una superfície de 14.350 metres quadrats distribuïts en cinc plantes destinades a diferents usos cadascuna.