Els paradistes de l’Abaceria refermen el seu posicionament a favor de la reforma del mercat. Així ho ha confirmat Jeroni Magrans, membre de la junta, a aquesta publicació. “La immensa majoria dels comerciants estan a favor de la remodelació. No hi ha debat”, sentencia el botiguer.

Ho fa després que dissabte Gràcia cap a on vas, la Xarxa d’Aliments i el Moviment Popular de Gràcia celebressin un acte reivindicatiu on van llegir un manifest en contra de la reforma tal com està plantejada. “Volem una reforma de l’Abaceria que preservi el seu caràcter i funció populars”, expressen des de Gràcia cap a on vas. “Volem que el mercat sigui un lloc de trobada i que tingui un retorn social, evidentment”, respon Magrans, que destaca que el futur mercat “ajudarà a rehabilitar el comerç del barri”.

Entre altres, els opositors a la reforma s’oposen a l’aparcament que hi ha plantejat –volen “reduir la contaminació”, expressa el seu comunicat– i al supermercat, el qual “destrueix el comerç de proximitat”. Per altra banda, també reclamen que el mercat es basi “en els valors de la sobirania alimentària”, amb “productes de proximitat i ecològics”. Sobre això, Magrans afirma que aquest tipus de productes “no són cap novetat” i que es tracta més aviat d’una marca. “El meu avi ja en venia”, assegura.

Sobre aquestes propostes i altres, Magrans considera que tot es va debatre “amb qui s’havia de debatre”. A més, recorda que en més d’una ocasió han intercanviat opinions amb col·lectius com Gràcia cap a on vas.

Paral·lelament a la lectura del manifest dels opositors a la reforma –que es va fer a l’interior del mercat a causa de la pluja–, els paradistes van informar els seus clients sobre com havia estat el camí per impulsar la rehabilitació del mercat, i així ho faran cada 15 dies a través de la megafonia de l’equipament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram