Mercat Estrella

El mercat de l’Estrella es traslladarà a principis de l’any que ve. Foto: Ajuntament

Anys després del trasllat del Mercat de l’Abaceria a la carpa provisional del passeig Sant Joan, la història es repeteix. L’Ajuntament ha decidit traslladar un altre mercat del districte, el Mercat de l’Estrella, als Jardins del Baix Guinardó per problemes en la seva estructura, que pateix filtracions i té els fonaments malmesos. Es preveu que el mercat marxi del barri del Camp del Grassot i Gràcia nova durant el primer trimestre del 2023 i encara no se sap quan tornarà.

La presidenta del mercat, Lourdes Vico, reconeix que la millor solució és que els paradistes marxin perquè els tècnics puguin analitzar i arreglar detingudament el que està malmès. “Ja fa bastant que hi ha filtracions. Primer eren coses petites, però a mesura que van anar sorgint més problemes, es va fer necessari parar l’activitat”, detalla. Pel que fa a la data del trasllat, es mostra tranquil·la de marxar a principis del 2023 i, per tant, poder fer-ho “amb calma”. “El que no volíem, per exemple, era haver de marxar durant la campanya de Nadal”, afirma.

Un canvi d’ubicació pot suposar canvis en el comportament dels clients, i el més probable és que el Mercat de l’Estrella no sigui una excepció. Tal com reconeix Vico, marxar a tres carrers d’on es troben actualment pot fer que alguns clients deixin d’anar-hi i que n’apareguin de nous. Tal com afegeix, “és una incertesa”. Tot i això, remarca, des del mercat s’esforçaran perquè les pèrdues de clients siguin les mínimes. “Hem de fer coses, com ara oferir repartiment a domicili gratuït. Som conscients que hi ha clients que són gent gran”, recorda.