L’enderroc de l’Abaceria porta mesos de retard. Foto: Twitter (@MiroClosa)

El procés per retirar l’amiant de l’antic mercat de l’Abaceria es posarà en marxa, després de mesos de retard, el 3 de febrer. De fet, des de principis de gener ja es van començar a col·locar totes les bastides que han de permetre als operaris fer la seva feina.

Així doncs, la retirada de l’amiant començarà per la nau lateral de la travessera de Gràcia i seguirà pel lateral del carrer de Puigmartí. L’última part que es farà serà la nau central. Els càlculs del Districte són que al maig tota la teulada estigui desmuntada. El sistema que es farà servir és el de les bombolles de contenció, que fan que les fibres d’amiant no s’escapin i vagin a l’aire.

Aquesta nova fase, doncs, es posarà en marxa després que els paradistes es traslladessin al mercat provisional del passeig de Sant Joan el juliol del 2018 amb la promesa que les obres d’enderroc començarien durant la tardor d’aquell mateix any. A banda, cal recordar que l’última data que l’Institut de Mercats va posar per a l’obertura del nou mercat va ser la de l’any 2022.

TANQUEN COMERÇOS
En paral·lel, durant tot aquest temps que l’enderroc del mercat ha avançat molt lentament, diversos comerços del seu voltant han anat tancat a causa de la degradació de la zona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram