Bargelona, la pista de gel, ja és història. Foto: Arxiu

Nadal a Barcelona serà enguany, si més no, una mica diferent que el passat. Si al juliol l’alcaldessa, Ada Colau, sentenciava la pista de gel de Plaça Catalunya –un fet ara ja confirmat després de la reunió celebrada fa uns dies entre el comissionat de Comerç, Miquel Ortega, i els comerciants–, ara la Fundació BCN Comerç està estudiant alternatives. En aquest sentit, el president de l’associació, Vicenç Gasca, ha explicat a Línia Gràcia que no volen celebrar “cap esdeveniment central, com ho era la pista de gel”, sinó que procediran a una “descentralització” dels actes nadalencs a la ciutat.

D’aquesta manera, cada eix comercial s’encarregaria de celebrar activitats sota la coordinació central de la Fundació i de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament. Tot i que aquesta proposta encara està en estudi, des del consistori han indicat que preferirien que la coordinació dels esdeveniments la fes cada cadascun dels districtes al seu territori, una mesura que Gasca considera “més complicada”, ja que remarca que “és necessari que hi hagi una coordinació central”.

Sobre el tema de la il·luminació de Nadal, Gasca demana a l’Ajuntament que “mantingui l’horari de l’any passat” –de sis a 12 entre setmana i fins a la una de la nit els festius–. I és que l’Ajuntament ha manifestat recentment la seva voluntat de treure pes a l’enllumenat nadalenc. Tot i així, enguany es mantindrà la dotació econòmica per als llums: 850.000 euros.