Juan Tornero

Juan Tornero (Arts Gràfiques Tornero)

Juan Tornero és el president de l’Eix Nou Barris i regenta una botiga històrica al carrer Pare Rodés, al costat de Via Júlia. Es tracta d’una impremta, Arts Gràfiques Tornero, que va posar en marxa el seu pare i que és testimoni privilegiat de l’evolució del barri.

De quina manera ha canviat el comerç de proximitat?
Ha canviat moltíssim. Al carrer Pare Rodés hi havia més de 50 comerços i ara només en som dos. Hi havia una altra alegria als carrers. Jo intento que aquesta sensació de poble, de veïnatge i d’ajudar-se, no es perdi.

Certament, el comerç aporta múscul als barris.
I tant. Recordo que el meu pare sempre deia una cosa: nosaltres vivim al barri i hi hem d’aportar alguna cosa com a agraïment. De fet, col·laborem molt amb diverses entitats i clubs esportius del barri.

Com a president de l’Eix Nou Barris també intenta posar en pràctica aquest esperit?
Sí. És que tot s’està redirigint cap als centres comercials i la compra online, i els carrers s’estan quedant buits. I això té un preu: brutícia, menys il·luminació, menys trànsit de gent… Ens agrada dir que som veïns de planta zero. Hem d’intentar explotar els nostres avantatges comparatius amb les grans superfícies. A més, els comerços generem llocs de feina, paguem impostos i guarnim els carrers per Nadal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram