Un moment de l’acte sobre la restauració del 12 d’abril. Foto: M. Casado Pla/ACN

El Gremi de Restauració de Barcelona ha lamentat que entre l’octubre de l’any passat i el març d’enguany els bars i restaurants catalans han obert “un 60% menys d’hores que els madrilenys”.

El Gremi ha difós un vídeo on qüestiona el “discurs oficial” de la Generalitat sobre la pandèmia i la restauració. “La comunitat de Madrid ha estat capaç d’aturar l’hemorràgia econòmica i, fins i tot, de començar a crear ocupació. A Catalunya, en canvi, el sector s’ha deixat pel camí 23.000 llocs de feina”, afirma el Gremi. Segons el seu president, Roger Pallarols, “el bloqueig econòmic de Catalunya és una realitat”. Mentre Madrid treu treballadors dels ERTO i genera ocupació, diu Pallarols, “Catalunya segueix en caiguda lliure”.

En aquesta línia, el president d’aquesta entitat rebutja que hi hagi un vincle entre la restauració i els contagis. “Els restauradors estem sense tardes ni sopars des d’abans de Nadal. Des de llavors fins ara, s’han incrementat els contagis, hem viscut una tercera onada i l’hem superat”, afirma.

AMPLIACIÓ D’HORARIS
D’altra banda, el Gremi ha demanat al Govern que permeti ampliar els horaris dels bars i restaurants per evitar més tancaments davant una situació econòmica “inassolible”. “Les empreses no poden esperar que arribi la immunitat de grup per començar a ser viables”, afegeix Pallarols. Fins ara, la pandèmia ha provocat, segons l’entitat, el tancament d’un quart dels bars i restaurants de Barcelona, una xifra que podria augmentar en els pròxims mesos.