Un extracte de la carta que Colau va fer arribar als comerciants. Foto: Línia Gràcia

La gestió que Ajuntament i Districte van fer posterior als aldarulls que va viure la Vila després del desallotjament del Banc Expropiat va provocar l’enuig dels comerciants de la zona. De fet, ara fa un mes, 14 col·lectius i associacions -majoritàriament de comerciants- van publicar un manifest de protesta. Recentment s’ha viscut un nou capítol d’aquest serial després que els comerciants rebessin a finals de juny una carta de Colau, a la qual ha tingut accés Línia Gràcia, i que ha acabat de crispar els ànims de les associacions de comerciants més properes al Banc Expropiat.

“La carta és clarament insuficient. Nosaltres el que volíem és reunir-nos amb l’alcaldessa, perquè des dels fets del Banc Expropiat considerem que hem estat del tot desatesos”. Aquesta és la valoració compartida que fan des de l’Associació de Comerciants de Travessera Centre, de l’Associació de Paradistes del Mercat de l’Abaceria, de l’Associació de Comerç i Serveis i de la Unió de Botiguers Travessera-Casc Antic. 

A la carta, Colau transmetia  als comerciants “el suport de l’equip de govern” i el “rebuig més absolut a qualsevol forma de violència”. Al mateix temps, l’alcaldessa especificava que “la prioritat ha estat la recuperació de la normalitat”, que s’ha aconseguit, segons Colau, gràcies al “gran esforç de tot l’equip del Districte, amb el regidor Eloi Badia al capdavant”.

Aquests comerciants, però, consideren que aquestes paraules són insuficients. De fet, una d’aquestes associacions ha respost la carta de Colau. Al text, lamenten que l’alcaldessa “hagi trigat 20 dies  a contestar i que s’hagi esperat a fer-ho després de les eleccions” i, al mateix temps, acusen Colau d’haver-los donat “una resposta típica del que vostè mateixa anomena la ‘vella política’”. Per últim, es dirigeixen a Colau per dir-li que “vostè no ha mostrat cap interès a preocupar-se personalment pel problema”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram