“És el carrer més comercial del districte, però quan tanquen les botigues queda apagat”. Així descriu el president de l’associació de botiguers de Bailén, Oriol Carrió, la situació d’aquesta via que separa la Vila del Camp d’en Grassot.

L’entitat demana la millora del carrer en tres aspectes, tal com va avançar Btv i ha confirmat Línia Gràcia. Per una banda, vol que s’incrementi l’enllumenat, ja que quan es fa fosc “no convida a passejar-hi”, segons explica Carrió. “No és que hagi de passar res, però et sents insegur”, assegura.

Per altra banda, els botiguers insten el consistori a col·locar un nou pas de vianants a la cantonada amb Sant Antoni Maria Claret. “La gent passa pel mig de la carretera, i qualsevol dia pot passar alguna desgràcia”, critica Carrió. Els comerciants van entrar una instància reclamant el pas zebra al Districte, el qual ha explicat a aquesta publicació que estan estudiant “la viabilitat” d’una mesura que, asseguren, “cal estudiar bé” perquè “depèn de diversos factors”, com ara la “ubicació d’arbres o altre mobiliari urbà”.

A aquestes dues peticions –ja incloses com a propostes ciutadanes al procés participatiu online per definir el full de ruta municipal– s’hi ha de sumar la millora del paviment del carrer. “Fa llàstima”, lamenta Carrió, que recorda que “sovint hi cau gent gran”. Tot i així, el president entén que “és més fàcil solucionar primer les dues altres reclamacions”.

Per tal de fer extensiva la seva demanda, de cara a la pròxima jornada de comerç al carrer de Gràcia, el 7 de maig, l’entitat tornarà a pintar un pas de vianants i a recollir signatures, com ja va fer l’any passat.

De moment, l’associació és optimista. “Vam exposar les nostres queixes al consell de barri i el Districte va mostrar la seva predisposició a solucionar el problema”, afirma Carrió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram