Els enfrontaments amb la policia van causar destrosses. Foto: Línia

Les dues entitats que agrupen els eixos comercials de la ciutat, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç, van condemnar, durant els dies posteriors a la sentència del Suprem contra els líders polítics i civils de l’independentisme, les manifestacions violenten que van tenir lloc en diferents punts de la ciutat.

En el cas de Barcelona Oberta, que agrupa els eixos comercials turístics, van lamentar a través d’un comunicat que la “difusió de revolta, la crema de contenidors i objectes de mobiliari urbà malmeten profundament la imatge que projectem de la ciutat al món”. L’entitat, que deixa clar que defensa el dret a la manifestació, considera que les protestes a l’aeroport i al centre de la ciutat “tenen una afectació directa en el turisme i el comerç” i recorda que aquests sectors “ja es van veure afectats fa dos anys”.

CRÍTIQUES A LA POLICIA
En el cas de Barcelona Comerç, que representa els eixos més perifèrics, l’entitat també va publicar un comunicat on condemnava “qualsevol forma de violència” però on es remarcava que, especialment, “l’extralimitació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat contra un poble pacífic”. L’entitat també va afegir que les protestes i els actes violents “no tenen cap justificació possible” i va fer referència al conflicte polític per expressar el rebuig a la seva “judicialització”. Per últim, també va manifestar el seu “desacord amb la sentència als nostres representants polítics i civils”.