Brindis Mercat de Mercats

Foto: Ajuntament

El Mercat de la Marina va ser l’escenari els dies 13 i 14 de maig d’una nova edició del Petit Mercat de Mercats, un esdeveniment que s’inspira en el Mercat de Mercats i que té la intenció de promocionar els productes de qualitat dels comerciants de la ciutat. Aquesta activitat va tenir lloc en el marc de la Festa de la Primavera del barri de la Marina i va aplegar centenars de veïns que s’hi van apropar per gaudir del bon temps i de la proximitat dels paradistes.

En aquest sentit, hi va haver música en directe, tapes, una zona de barbacoa i infantil i diversos tallers, com ara tasts de vins i fins i tot classes de cuina, una de les quals a càrrec de Sofía i Víctor, concursants del programa de televisió MasterChef.

I és que els productes de proximitat van ser els protagonistes de la fira. De fet, a l’espai de barbacoa habilitat els assistents van poder cuinar els productes frescos que acabaven de comprar a les parades del mercat, que els botiguers ja havien deixat preparats amb aquest objectiu. Per la seva banda, a la zona de restauració de la fira els restaurants del barri van oferir tapes a tres i cinc euros.

Espais especials

A més, els dos dies de festa van comptar amb un programa farcit d’activitats culturals, com ara les actuacions de la companyia d’arts del carrer Zigurat Band, que va animar el migdia i la tarda amb la seva música.

Per la seva banda, la canalla va tenir el seu lloc a la fira, amb tallers de gastronomia i de treballs manuals, a més de ioga i dibuix, entre altres. A més, els més petits van poder gaudir d’un espai de contes, cuinetes i pissarres per fer dibuixos.

Tallers i xerrades

La zona d’activitats per als adults, a banda, va oferir xerrades gastronòmiques, com ara la de Pestos de temporada, amb La Vestale, un tast de vins a càrrec de DO Catalunya, un taller de cuina amb Marina Monsonís i un taller de cerveses que va organitzar Estrella Damm.

Aquesta iniciativa va estar organitzada per l’Ajuntament. Ho va fer a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), que va comptar amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), en el marc de la Festa de la Primavera de la Marina.