Els botiguers lamenten l’estat del mercat. Foto: Mercats BCN

La reforma del Mercat de l’Abaceria no s’atura. Almenys així ho asseguren fonts del Districte a Línia Gràcia després de les informacions aparegudes en els darrer dies. “No hi ha hagut cap canvi ni variació sobre un projecte que és prioritari per al Districte. L’únic que ha fet el govern municipal és informar-se per revisar el projecte i saber què implica”, afegeixen les mateixes fonts. A més, asseguren que el Districte demanarà que el pressupost contempli una partida per impulsar la reforma de l’equipament.

Des del govern gracienc també recorden, però, que encara cal establir uns terminis fixos per fer la remodelació, una obra que depèn de l’Institut de Mercats.

L’altra part implicada, però, demana una solució ràpida. “Des del nou govern van dir que ningú no passaria fred a la ciutat aquest hivern. Doncs bé, nosaltres sí que en passarem a l’Abaceria”, afirma Jeroni Magrans, membre de la junta de l’associació, que denuncia l’estat “tercermundista” en què està el mercat i les seves “deficiències fora de tot context”.

La situació es podria resoldre amb una remodelació que en principi ha de començar el gener del 2017 amb el trasllat de les parades a una carpa provisional al passeig de Sant Joan.

Magrans també afirma que dilluns passat hi havia programada una reunió entre els paradistes i el Districte que no es va arribar a celebrar, tot i que des de la part municipal diuen que no els en consta cap de programada. Sigui com sigui, els botiguers tenen pressa. “No podem seguir així”, clama Magrans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram