Els comerciants denuncien el mal estat de l’Abaceria. Foto: Mercats BCN

Als paradistes del Mercat de l’Abaceria se’ls hi acaba la paciència. Després de la darrera reunió entre Districte, l’Institut Municipal de Mercats i els comerciants, celebrada fa uns dies, els ànims s’han tornat a escalfar. En aquella reunió es van anunciar tres estudis sobre el projecte de reforma referents a diferents àmbits –com ara la mobilitat a la zona, la logística o les possibilitats de la venda de productes de proximitat–, a partir dels quals “es determinaran els usos de les plantes soterrànies”, informen des del Districte.

Aquests estudis es finalitzaran al juliol, raó per la qual els comerciants consideren que el procés de reforma del mercat s’està endarrerint. “Ens indigna que hagin de fer aquests estudis per al juliol”, lamenta Jeroni Magrans, membre de la junta de l’associació de paradistes, perquè, segons argumenta, “fa que tot s’allargui encara més”.

Des del Districte han reiterat que el projecte executiu de la reforma segueix en marxa i hi neguen cap tipus d’endarreriment, assegurant que els estudis en marxa “són serrells”.

Sigui com sigui, els paradistes estan incòmodes amb els obstacles amb els quals s’està trobant la remodelació del mercat. “Que no ens maregin més”, demana Magrans que, tot i així, afirma que els paradistes estan “oberts” a seure i parlar sobre qüestions relacionades amb la reforma. Però sembla que la paciència té data límit. “Si el primer trimestre de l’any que ve no estem a la carpa provisional” –tal com preveu el procés de reforma–, explica Magrans, els paradistes es plantegen posar una marxa més a la seva reivindicació. “Estem molt, molt cansats”, alerta Magrans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram