mercat de l’Abaceria

Imatge virtual de com serà el nou mercat de l’Abaceria. Foto: Ajuntament

El projecte del nou mercat de l’Abaceria que l’Ajuntament va aprovar el novembre del 2022 continua arrossegant polèmica entre els veïns de Gràcia. I és que fa mesos que la Plataforma d’Afectats per l’Abaceria reclama que es modifiqui el projecte del nou mercat per guanyar més espai per als veïns i que s’ampliï la zona verda del mercat. De fet, va l’entitat va presentar al·legacions, però fa pocs dies es va saber que l’Ajuntament no ha acceptat modificar el projecte.

En aquest sentit, la plataforma es mostra molt crítica amb el consistori per com ha gestionat, a parer seu, les peticions veïnals: “És una vergonya perquè volen fer el mercat sense pensar en els veïns”. I és que la petició més important que reclamaven és que s’ampliés l’espai verd previst per l’equipament i que es reduís la zona dels paradistes. “La proposta de l’Ajuntament contempla vuit arbres i quatre arbustos quan es podria fer una plaça verda com Déu mana”, diuen des de l’entitat. Amb tot, expliquen que s’han resignat i assumeixen que no s’atendran les demandes del veïnat.

En aquest conflicte, darrerament, ha aparegut l’entitat Abaceria Respira, que s’ha sumat a les queixes veïnals. Aquesta nova plataforma ha sacsejat més la situació i ha donat un nou impuls a les queixes veïnals. I és que Abaceria Respira està basant la seva protesta amb una recollida de firmes. Ja en tenen unes 8.000 per demanar que s’aturi el projecte previst pel consistori i perquè no comencin les obres a partir del segon trimestre del 2023, tot i que l’Institut Municipal de Mercats ha rebutjat les peticions de les entitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram