Colau i Gasol amb nens

Foto: Ajuntament

El projecte SISME de la Gasol Foundation impulsa iniciatives per combatre l’obesitat infantil. Actualment s’implementa a 21 escoles de la ciutat i serveix per fomentar hàbits saludables relacionats amb l’esport, l’alimentació saludable i el benestar emocional. A més, aquesta iniciativa busca generar un efecte cadena entre els infants de sis a 12 anys i les seves famílies, per tal que tota la comunitat educativa se’n pugui beneficiar, sobretot als barris amb indicadors socioeconòmics més desafavorits.

De fet, a principis de juny el mateix Pau Gasol, conjuntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, van visitar l’escola La Pau, del barri de la Verneda i la Pau, un dels centres que participen en el SISME.

Aquest projecte es va posar en funcionament el curs passat, d’acord amb un conveni de col·laboració entre la Gasol Foundation i l’Ajuntament.

Accions als menjadors

Paral·lelament a aquesta iniciativa, l’Ajuntament també col·labora de manera estreta amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per potenciar actuacions de prevenció de l’obesitat infantil a la ciutat. Per exemple, els dos organismes es coordinen a través del projecte Menjadors escolars més sans i sostenibles, en el qual han participat 45 escoles de la ciutat al llarg de l’últim curs.