Escenificació de l’acord sobre els horaris. Foto: Ajuntament

Comerciants, sindicats i Ajuntament van arribar la setmana passada a un acord per obrir els comerços cinc diumenges dels mesos de maig i octubre. Les dates són el 8, 15 i 22 de maig i el 2 i 9 d’octubre. Pel que fa als horaris, les botigues obriran a les 12 del migdia i hauran de tancar a les vuit de la tarda.

Aquest acord, que “identifica la cohesió del sector”, segons el regidor de Comerç, Agustí Colom, barreja les peticions dels dos principals sectors del comerç barceloní. Per una banda, Barcelona Oberta, partidària d’obrir més i que va celebrar un acord que “pensa en l’interès de ciutat”, segons paraules del seu president, Gabriel Jené. Per l’altra, la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els eixos dels barris. El seu cap visible, Vicenç Gasca, va assegurar que “el comerç està unit al cent per cent” i que quan es negocia “tothom ha de renunciar a segons quines coses”.

La distribució geogràfica dels districtes on es podrà obrir no ha variat respecte a l’establerta l’any passat, i que aplega tots els barris de Ciutat Vella; el Poble-sec, Hostafrancs i Sants, al districte; el Fort Pienc, Sagrada Família, Dreta de l’Eixample i Sant Antoni, a l’Eixample; la Salut, la Vila i Camp d’en Grassot, a Gràcia i el Camp de l’Arpa, a Sant Martí.

A més de BComú, PSC i ERC ja han mostrat el seu suport a l’acord, fet que asseguraria la seva aprovació en el Ple del pròxim mes de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram