alimentació sostenible

Foto: Ajuntament

Una de les primeres accions de la recentment aprovada Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ha sigut l’aprovació de la instrucció tècnica de compra pública alimentària dels serveis municipals de menjador, àpats, càtering i venda automàtica. S’ha fet amb l’objectiu d’alinear el 100% de la compra pública municipal amb l’alimentació sostenible inspirada en la dieta de salut planetària.

La nova instrucció és una eina pionera pensada per redirigir tota la compra alimentària de l’Ajuntament de Barcelona. Ho vol aconseguir integrant criteris socials, ambientals i, per primer cop, també de salut i sostenibilitat. Paral·lelament, la instrucció promou l’educació i la formació per facilitar a entitats, empreses i professionals l’acreditació dels processos, l’acompliment dels criteris i tota la formació tècnica necessària.

A efectes pràctics, la instrucció suposa que des d’ara es garantirà la presència d’aliments de proximitat, de temporada, ecològics i saludables, sempre respectant el marc normatiu europeu de compliment obligat. També es promourà l’augment de la proteïna vegetal i el reequilibri de la proteïna animal, la moderació dels sucres afegits, la reducció del malbaratament, la incorporació de l’oferta d’aliments directes de la pagesia, de circuit curt i de qualitat diferenciada, així com la reducció de la petjada de carboni dels serveis municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram