La ciutat és un centre atractiu per al comerç detallista. Foto: Arxiu

La ciutat de Barcelona se situa entre les 10 metròpolis europees més atractives per al comerç detallista internacional i en el top ten mundial en marca global, inversió estrangera i organització de congressos. Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen de l’Observatori Barcelona 2014 presentat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç. L’estudi compara anualment la capital catalana amb les principals ciutats del món a partir d’un conjunt d’indicadors econòmics i socials.

Aquest document permet constatar que la capital catalana manté un bon posicionament econòmic i empresarial en els àmbits internacional i continental.

Per altra banda, Barcelona també va ser considerada l’any 2012 com la desena ciutat europea amb més presència del comerç detallista internacional a Europa, segons un índex elaborat per Jones Lang LaSalle, a partir de l’anàlisi de l’activitat comercial al continent de 250 marques importants en l’àmbit mundial. Londres va ser la ciutat amb major presència d’aquests operadors, mentre que Barcelona va superar altres ciutats com Berlín, Hamburg o Viena.

Pel que fa al comerç detallista de luxe, la capital catalana va pujar una posició i es va situar novena en l’àmbit europeu, per sobre de capitals com Praga o Kíev.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram