Foto familiar de tots els premiats amb els comerciants, l’alcaldessa Colau i la consellera Chacón. Foto: B.Comerç

La Fundació Barcelona Comerç va celebrar el passat 26 de novembre la gala del seu 15è aniversari a l’Hotel Sofia amb la presència de 280 persones del món del comerç, l’empresa, la política i la cultura. La jornada va estar presidida per l’alcaldessa Ada Colau, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón i el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell.

L’acte va servir per fer un homenatge a totes les persones que fa 15 anys van tirar endavant la creació de la Fundació Barcelona Comerç, que representa 23 eixos comercials, per reforçar el comerç de proximitat de la ciutat.

També es va voler destacar el paper de les dones que durant aquests anys s’han posat al capdavant d’algunes entitats de comerciants trencant una tendència històrica. Durant el seu discurs, el president de l’entitat, Salva Vendrell, va destacar “l’aposta per la innovació, la reinvenció del nostre model de negoci o de la recerca de noves maneres de gestió que han fet, dia a dia, més fort el nostre comerç de proximitat i amb ell la mateixa Barcelona Comerç”.

PREMI A VICENÇ GASCA
Un dels moments més emotius de la nit es va viure quan es va fer entrega de la primera edició del premi Joan Mateu, en record a qui va ser fundador de l’Eix Comercial Sant Andreu i de Barcelona Comerç. El guardó, que té com a objectiu reconèixer les persones o entitats que han impulsat i promocionat el comerç, va ser per a l’històric comerciant Vicenç Gasca, que recentment ha anunciat que deixa la presidència de Sant Antoni Comerç després de 24 anys.

Gasca, que també havia estat president de Barcelona Comerç en dues ocasions, va ser molt aplaudit pel públic. En el seu discurs va recordar la figura de Mateu i la resta de comerciants de la seva generació i es va disculpar amb els companys de l’eix comercial i la família per haver dedicat gran part del seu temps a “treballar pel bé comú”.

MÉS RECONEIXEMENTS
La gala també va servir per fer entrega dels Premis Barcelona Comerç, que distingeixen iniciatives comercials que es caracteritzen pel talent la sostenibilitat, la innovació i la responsabilitat social i també premien el compromís de les empreses, persones o institucions cap al comerç.

Els guanyadors van ser per a Fira de Barcelona, que va rebre el Premi al Compromís amb el Comerç; la botiga Abans morta que senzilla de l’eix comercial Sant Andreu es va endur el Premi al Talent Jove i Panes Creativos, una fleca de Nou Barris, va ser guardonada amb el Premi al Comerç més Innovador. Per últim, la categoria internacional del guardó, el Premi Compromís amb el Comerç, va ser per a la Confesercenti Regionales Emilia Romagna d’Itàlia, una entitat referent d’aquest país.