Barcelona Capitalitat Europea Comerç Proximitat

Foto: Aina Martí/ACN

Barcelona opta a convertir-se en la Capital Europea del Comerç de Proximitat l’any vinent. Així ho ha sol·licitat la Fundació Barcelona Comerç, que ha presentat la candidatura de la capital catalana amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat, el govern central, Vitrines d’Europe, EuroComerce i Retailcat, entre altres entitats.

L’entitat de comerciants ha rebut també el suport de la presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu. De fet, Barcelona Comerç va fer pública la candidatura barcelonina en un acte celebrat el 12 de maig a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, amb motiu del Dia Europeu del Comerç de Proximitat. Amb aquesta iniciativa, la ciutat vol fer valdre la força i els valors del seu comerç, que contribueix a dotar Barcelona d’identitat pròpia. Sense anar més lluny, el comerç és un espai de socialització important, que cohesiona la comunitat i preserva la diversitat i riquesa econòmica dels barris.

La Capitalitat del Comerç de Proximitat proposa que cada any una ciutat del continent aculli un any sencer d’esdeveniments, conferències i activitats informatives i de divulgació que tinguin a veure amb el petit comerç. En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, considera que aquesta iniciativa té la finalitat de defensar “el model social europeu” davant les grans plataformes de consum.