floristeria

Una floristeria de la ciutat. Foto: Twitter (@bcn_ajuntament)

La Fundació Barcelona Comerç ha alertat recentment que l’elevada inflació i l’augment dels costos de l’energia, que “en molts casos arriba al 250% en l’electricitat i en una mitjana del 130% en el gas”, pot provocar el tancament de força comerços. L’entitat avisa que són xifres que molts negocis no poden assumir si, a banda, cal afegir el 21% de l’IVA a la factura del consum elèctric.

Des de Barcelona Comerç recorden que la supervivència dels petits negocis, les microempreses i les petites i mitjanes empreses ja es va fer inviable en alguns casos per la pandèmia, que va afectar de manera greu el sector.

L’entitat també lamenta que s’hagin aplicat mesures per altres agents de la societat i que no s’hagin aplicat per al comerç, “que és un pal de paller econòmic amb més del 13% del PIB de la ciutat”. És per aquest motiu que apel·len a les diverses administracions públiques a prendre mesures que disminueixin l’impacte del preu de l’energia si es vol evitar que molts establiments hagin de tancar durant els pròxims mesos per la situació límit que estan vivint.

Les peticions que fa Barcelona Comerç per combatre la situació actual són les següents: rebaixa de l’IVA a la factura de l’electricitat del 21% al 4%; la bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social fins a la primavera; la bonificació del 100% de les quotes del treball autònom fins a la primavera i l’atorgament d’ajudes directes a totes les empreses que ho demanin per mitjà de la compensació del 100% del diferencial del cost en les factures de la llum amb relació a les de l’any anterior.