tall Abaceria

Alguns veïns han fet talls informatius per demanar un mercat adequat a les seves necessitats. Foto: Twitter (@CUPGracia)

Les obres del nou Mercat de l’Abaceria viuen un nou capítol polèmic. I és que alguns veïns de la zona, encapçalats per la plataforma Abaceria Respira, continuen fent visible el seu desacord amb el projecte que l’Ajuntament està tirant endavant. I és que, a banda de les desavinences en el model de mercat que proposa el consistori, ara s’ha començat a retirar l’estructura original de l’antic mercat, una acció que va acompanyada de la protesta dels veïns per mantenir-la.

En aquest sentit, durant l’Audiència Pública del 21 de novembre, la regidora del Districte, Laia Bonet, va respondre les preguntes que els veïns li van traslladar sobre el que anomenen el “desmantellament de l’estructura de ferro”. El veïnat va demanar a la regidora si l’estan conservant encara que la treguin, ja que afirmen que no està descatalogada per canviar-la per material modern. “L’informe de l’Ajuntament no és prou clar i no diu que no es pugui conservar. No s’està protegint l’últim patrimoni artístic cultural i històric de l’Abaceria”, sentenciava una veïna.

La resposta de Bonet va ser que s’havien plantejat mantenir la part en millor estat de l’estructura original, però que no ha estat possible. “Fem el projecte tal com està previst d’acord amb l’informe de Patrimoni de l’Ajuntament”, declarava.

Els veïns continuen lluitant

La nova polèmica amb l’estructura antiga de l’Abaceria ha estat l’última a aparèixer. I és que, d’entrada, hi ha veïns que estan en contra del model de mercat que l’Ajuntament està tirant endavant. La plataforma Abaceria Respira ha recollit 10.000 signatures perquè el consistori canviï la proposta. “Faltarà espai verd i no s’adequa a les necessitats dels veïns”, expliquen des de la plataforma. També ho van fer alguns veïns a l’Audiència Pública.

És per aquests motius que, durant aquest novembre, veïns dels carrers Llibertat i Monistrol han fet talls de carrer informatius per reclamar que el nou mercat estigui “adequat a les necessitats del barri”.

Per la seva banda, la regidora Laia Bonet afirma que el projecte que s’ha començat a construir enguany “no té res a veure amb el que es va presentar inicialment”. En aquest sentit, l’Ajuntament, i Bonet en particular, afirmen que el nou Mercat de l’Abaceria serà producte del diàleg amb veïns i entitats per fer un projecte comú. “El mercat és necessari i el volem tenir en marxa al més aviat possible”, va insistir Bonet durant l’Audiència Pública.

Amb tot, les obres de l’Abaceria continuen endavant, però la polèmica no sembla que s’acabi.