Casal Entitats Mas Guinardó

Foto: Ajuntament

No totes les associacions de Barcelona tenen la sort de tenir una casa amb tanta història com les del Guinardó. El Casal d’Entitats Mas Guinardó està ubicat, des del seu naixement, l’any 2011, en una masia que té més de sis-cents anys i que evoca el passat agrícola del barri i l’arquitectura tan característica d’aquestes construccions catalanes.

El mas data de l’any 1652 i va ser l’escenari de la rendició de Barcelona en el marc de la guerra dels Segadors. Durant el setge del 1714, arran de la guerra de Successió, l’alt comandament de les tropes borbòniques també va allotjar-s’hi. Fins i tot diu la llegenda que hi va viure el bandoler Perot Rocaguinarda. L’any 1906 s’hi va establir l’Associació de Propietaris i Veïns del Guinardó.

Entre les quaranta entitats adscrites al casal, n’hi ha de solidàries, de culturals, de folklòriques, de dones, d’esports, de gent gran, de salut, de persones amb diversitat funcional, etc. Actualment, a més, la masia també funciona com a casal de barri del Guinardó amb activitats obertes al veïnat, a més d’acollir entitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram