Apartat, tranquil, solitari i format per petites cases força antigues, podria arribar a semblar el carrer d’un poble. En algunes zones d’Horta sembla que no hagi passat el temps. Encara conserven l’encant del principi del segle XX. El carrer d’Aiguafreda n’és un exemple, i manté els safareigs que feien servir les dones per rentar la roba de les famílies benestants.

“CASES DE LES BUGADERES”
En el passat, els pous que hi havia a les cases d’aquest carrer proporcionaven aigua per rentar la roba en els safareigs que encara s’hi conserven. A les “cases de les bugaderes”, les dones rentaven la roba de la pròpia llar, però també l’aliena per obtenir uns ingressos complementaris.

D’aquesta manera, a Horta, des del començament del segle XVII i fins ben entrat el segle XX, hi va haver una indústria casolana de rentar roba –bàsicament la de la gent benestant de Barcelona, que es podia permetre pagar la feina que no podia fer a casa–. Molta roba bruta arribava per la carretera de Barcelona a Horta.

I és que a la Barcelona emmurallada i amb manca d’aigua i espai, la burgesia va decidir donar la roba per rentar a les bugaderes d’Horta, un servei que a poc a poc es va anar incrementant fins a arribar, a l’inici del segle XVIII, a 80 petites indústries que els dilluns recollien la roba i la tornaven els dissabtes després d’un ampli procés de neteja, una pràctica que es va estendre fins al principi del segle XX.