conservatori de música

Foto: Ajuntament

Qualsevol estudiant té com a referència el Conservatori de Música de Barcelona, al carrer Bruc, 110. Aquesta institució té una llarga trajectòria dedicada a la docència de la música i, de fet, va néixer per nodrir la Banda Municipal de Barcelona. L’any 1928 es va instal·lar a la seu actual, en un dels xamfrans que hi ha entre els carrers del Bruc i de València, en un edifici signat per l’arquitecte municipal Antoni de Falguera.

Ensenyament públic

Seguint el model d’altres ciutats europees, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar, a principis del segle XX, l’Escola Municipal de Música amb l’objectiu de garantir un ensenyament públic i rigorós dels estudis musicals. Al mateix temps va néixer l’orquestra municipal, que s’alimentava dels alumnes més destacats. Posteriorment, el centre va traslladar-se a un edifici més solemne, amb dues torres a la façana principal que conjuguen els estils modernista i noucentista i un estil on s’aprecien influències de l’arquitecte Puig i Cadafalch.

L’any 1944, un decret del govern espanyol va convertir l’Escola en Conservatori Superior i va esdevenir l’únic centre públic de Catalunya on s’impartien estudis d’aquest nivell. L’any 2000 va passar a impartir estudis de grau mitjà i des de l’any 2004 és el Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram